Een pooltafel kopen? Leisteen versus MDF.

10.02.2021 #News

Voor bijna iedere liefhebber van een pooltafel voor bij hem / haar thuis is de eerste vraag “Zal ik een pooltafel met een speelveld uit leisteen kopen of met een speelveld uit MDF?”. Dit komt doordat beiden zeker een goede optie zijn maar bij een leisteen tafel haal je een meer professionele tafel in huis in vergelijking met een MDF tafel.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een speelveld uit leisteen en een speelveld uit MDF?

Een pooltafel met een speelveld uit MDF heeft een speelveld uit hout. Dit heeft als resultaat dat de tafel ook goedkoper is in productie en je dus zeer mooie en zeker goede pooltafels voor recreatief kan kopen voor een aantrekkelijke prijs. Wij verkopen deze ook zeer goed maar je moet hier rekening houden dat je met een pooltafel met een MDF speelveld de tafel voor 80% voorgemonteerd geleverd zal ontvangen. Hierdoor kan het dan weer moeilijker zijn om de tafel naar een verdiep of kelder te brengen omdat de gehele bovenkant al voorgemonteerd is. Ook is het zo dat een pooltafel met een speelveld uit MDF iets minder effect en snelheid zal geven aan de bal door de eigenschap van het houten speelveld.

post_imagepost_image

Wat zijn de voordelen van een pooltafel met een speelveld uit MDF:

  • Wordt voor 80% voorgemonteerd geleverd dus je hoeft er geen installatie bij te bestellen
  • Je kan in 10 min beginnen poolen
  • Er worden meestal standaard accessoires bij de tafel geleverd
  • Ideaal voor recreatief gebruik
  • Zeer interessant qua prijs
  • Lichter van gewicht zodat je de tafel nog kan verplaatsen
  • Doordat het speelveld uit één deel gemaakt is kan je de tafel nog verplaatsen. Dit kan je bijvoorbeeld niet met een pooltafel met een 3-delige leisteen.

Wat zijn de nadelen van een pooltafel met een speelveld uit MDF:

  • Doordat deze reeds voorgemonteerd geleverd worden zijn deze soms moeilijker naar een verdieping of zolder te brengen doordat je het gehele bovenstuk door een trapgat of op de trap moet krijgen
  • Gevoelig aan vocht waardoor het speelveld kan krommen als dit in een vochtige ruimte staat
  • Het laken kan niet vervangen worden als het stuk is doordat dit gelijmd en geniet is aan de kast

Een pooltafel met een speelveld uit leisteen heeft een speelveld uit steen. Wanneer je voor deze optie gaat dan ga je voor de meeste kwalitatieve tafels. Doordat het speelveld van de pooltafel uit leisteen gemaakt is gaan je ballen steeds versneld rollen over het laken en kan je de mooiste shots kunnen uitoefenen. Deze tafels worden met een 1-delige of 3-delige leisteen geleverd. Wel dien je rekening te houden met de installatie van leisteen tafels. Deze tafels worden nl. meestal als bouwpakket geleverd en dienen professioneel geïnstalleerd te worden. Je moet hierbij rekening houden met de opbouw van het frame, het plaatsen van de leistenen, het schieten of lijmen van het laken, het schieten van de banden en het monteren van de kader.

post_imagepost_image

Wat zijn de voordelen van een pooltafel met een speelveld uit leisteen:

  • Deze worden als bouwpakket geleverd waardoor je deze bijna op iedere verdieping kan installeren
  • Door een speelveld uit leisteen gaat de bal geen snelheid verliezen tijdens het spel
  • Het speelveld kan niet kromtrekken door vocht
  • Je kan het laken vervangen als er schade is aan het laken of als dit versleten is
  • Je kan het laken eens veranderen van kleur als je dit wenst

Wat zijn de nadelen van een pooltafel met een speelveld uit leisteen?

  • Deze tafels dien je meestal wel te laten installeren door ons professioneel team
  • Je kan deze in principe niet meer verplaatsen als deze geïnstalleerd zijn doordat de leisteen anders kan verschuiven waardoor deze niet meer 100% waterpas ligt.
  • Duurder dan een tafel met een speelveld uit MDF. Leisteen pooltafels beginnen rond een prijs van € 1000

Conclusie: Beide tafels zijn zeker een mooie aanwinst om een ruimte om te toveren naar een ruimte waarin je een mooie shot kan maken met vrienden / familie. Tafels met een speelveld uit MDF zijn budgetvriendelijk en makkelijk zelf te installeren en bij een tafel met een speelveld uit leisteen haal je een professionele pooltafel in huis die je op de meeste verdiepen kan installeren.

Kan jij ook niet wachten om zelf een pooltafel in huis te halen? Bekijk dan hier onze MDF pooltafels en hier ons leisteen pooltafels.

Toch wat ruimte te kort op zolder of in de kelder bekijken dan zeker ook eens onze combinatie pool / eettafels waardoor je jouw eettafel kan omvormen in no-time tot een pooltafel.